Lagen, nu med kommentatorsspår

Det har redan omnämnts på lagen.nu, i mitt twitterflöde och på Moonhouse, men självklart ska jag även här meddela sommarens stora begivenhet i rättsinformationsvärlden: Nu förklarar vi lagen, med wikiteknik! Jag och ca tio-femton andra jurister kommer ägna oss åt att kommentera och förklara Sveriges viktigaste lagar – systematik, begrepp, tolkningar och allt annat som är svårt att se när man bara läser lagtexten. Det hela blir förstås fritt innehåll under CC-BY-SA-2.5-se.

Är du jurist(student) och tycker det här verkar vara ett lovvärt initiativ att ägna sig åt under regnperioden, skicka iväg en intresseanmälan senast på fredag! Kolla in hur vi tänker oss gå tillväga på deltagarportalen, följ aktiviteten på mailinglistan och gå med i fanklubben på facebook! Inledande workshop i Stockholm i början av juli, sedan distribuerat arbete under sommaren och hösten. Viss ersättning utgår.

Det hela sker med stöd av IIS, som genom Internetfonden finansierar det hela. Stort tack till dem! Registrera en .se-domän, så de kan fortsätta med sådant här stöd.