Seminarium om framtidens rättsinformationstjänster

På torsdag åker jag till Oslo (med tåg – det är ju den senaste retrotrenden) för att på fredag vara med på ett halvdagsseminarium om framtidens rättsinformationstjänster. Jag ska prata om lagen.nu nu och i framtiden och sitter som bäst och planerar mer i detalj vad jag ska prata om. Det blir lite teknik från den här presentationen, lite dåtid/nutid/framtid från den här, lite visionerande från den här och en massa nytt.

Seminariet har styrts upp av Kirill Miazine, som har skrivit en mycket intressant uppsats om rättskällor och hyperstrukturer, samt en hel del annat om rättsinformationsmodellering. Deltar gör även Ole Christian Rynning, som skrivit en likaledes läsvärd uppsats om wikis, semantic web och rättsinformation.

Samtidigt håller jag på med en artikel på ungefär samma tema till Lov & Data (deadline idag…), en beskrivning av verksamheten till en ”affärsplan” inför bildandet av en ideell förening eller stiftelse, samt två bidragsansökningar. Nu händer det grejer!