Ny Techworld-krönika

Den här gången skriver jag om formkrav och IT-samhället, lite inspirerat av den här utredningen, men också med en tillbakablick på den här.

Det finns så sjukt mycket content i alla SOU:er, Ds:ar och proppar, vad skulle jurister göra utan dem? Ibland undrar jag om inte juristutbildningen skulle vinna på att slopa läroböckerna och bara låta studenter hitta gällande rätt utifrån förarbeten och rättsfall. För att hänga upp det på något kanske man skulle kunna låta kurserna utgå från problemställningar som man måste gräva i primärkällorna för att lösa? Hm, är det det som är problembaserad inlärning, kanske?

Ett svar på ”Ny Techworld-krönika”

  1. Oj, jag förstod inte mycket, lika lite som jag förstod när jag råkade av misstag hacka mig in på internationella konton på banken, det var inte glada, men jag hade nått att blogga om:)

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.