Tillbaka till de levandes skara

Långa perioder av tystnad här på bloggen brukar bero på arbetsbelastning, så även denna gång. Den senaste tiden har jag haft tre stora arbetsuppgifter och det har slumpat sig så att de samtliga tog slut idag;

  • Jag har tentat processrätt. Det skulle jag egentligen ha gjort för snart två år sedan, men bättre sent än aldrig.
  • Jag har, tillsammans med två kursare, författat en uppsats i IT-rätt (tema: spelar det någon juridisk roll i vilket land en server står?)
  • Och slutligen har jag varit seminarielärare på tre seminarier  rättsinformatikkursen

Alla tre har varit roliga utmaningar, men seminarielärandet har nog varit det som jag varit mest nervös inför. Det är en sak att som student delta i ett seminarium, även om man kan ämnet riktigt bra kan man ändå luta sig tillbaka när man inte har ordet. Som seminarielärare måste man ha koll på allt – själva seminarieämnet, vad studenterna säger, vad man själv har att säga, se till att alla får chansen att tala, uppmuntra debatt, styra upp när det spårar ur, se till att alla områden gås igenom, och inte minst ha nån sorts svar på alla frågor som kan tänkas uppstå under diskussionerna. Lyckligtvis har jag haft bra studenter – pålästa, intresserade och förstående vad gäller att seminarieläraren kanske inte har alla svar.

Nu ska jag opponera på en annan IT-rättsuppsats, skriva en krönika till techworld, en artikel om lagen.nu till lov&data, samt åka till Norge för att prata om samma ämne. Lugnt och skönt. Förhoppningsvis hinner jag skriva lite kod också.

Ett svar på ”Tillbaka till de levandes skara”

  1. Du och dina medförfattare lägger väl i sinom tid upp en länk till uppsatsen i IT-rätt om relevansen av servrarnas lokalisering?

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.