Om FSCONS2008

I helgen var jag som sagt på FSCONS 2008, en tvådagarskonferens om fri källkod, fritt innehåll och allt kring dessa fenomen. Jag är mycket glad att jag åkte (särskilt tack till hesa och hans riktade marknadsföring), och kommer definitivt åka nästa år.

Konferensen var uppdelad i flera spår, och jag gick nästan uteslutande på Free Culture-spåret. Vissa talare var naturligtvis bättre än andra, jag gillade särskilt Mike Linksvayers, Frank Schulenburgs, Inge Wallins och John Buckmans presentationer. Och ”The darling conceptions of your time”, den låt som Stefan Larsson (& the three man combo) spelade som en del av sin presentation, har jag haft i huvudet hela dagen.

Men det stora värdet av konferensen var att träffa och prata med alla deltagare, både sådana jag kände sen förut och nya bekantskaper. Jag pratade förstås lagen.nu med alla som orkade lyssna, och har haft många givande diskussioner som absolut kommer påverka hur vägkartan den närmsta tiden ser ut.

Det enda som var lite tråkigt var att jag glömde laddaren till både dator och mobil hemma. Jag hade tänkt sitta och liveblogga, twittra, backchannel-irc:a och allt annat som hör till på sådana här konferenser, men blev tvungen att spara ström till hemresan.

Eftersom jag är med och arrangerar en konferens vet jag hur mycket jobb det är med att få alla detaljer på plats. Jag är djupt imponerad av arrangörerna som på ideell basis lyckats få ihop en så fullmatad konferens, till ett så billigt pris, med praktiskt taget inget strul. Tack!

Ett svar på ”Om FSCONS2008”

  1. Hejsan,

    Som medarrangör till FSCONS tackar jag för berömmet 🙂
    Omnämnandet som spammare (nja, du skrev ju om det lite!) är jag tvehågsen till 😉

    När jag ser ’din’ konferens blir jag intrsserad. Kasta mig ett brev lite tidigare nästa år så jag hinner planera in det. Jag skriver ut lite affischer här nere i Göteborg och sätter upp.

    /hesa

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.