Nästa utvecklingscykel för lagen.nu

För ett tag sedan branchade jag svn-repot i en stable-branch, i vilken koden bakom dagens lagen.nu ligger. I trunk finns nu utvecklingsversionen, vilken syns utåt på ferenda.lagen.nu. Den stora grejen med nästa version kommer vara det som jag strävat efter i flera år, men som jag först nu har en stabil plattform för: Lagtextkommentarer som redigeras med wikiteknik.

Ett första exempel fins, i form av en kommenterad personuppgiftslag. Nästa steg är att skriva en kommentar till brottsbalken, eftersom det är den mest lästa lagtexten på lagen.nu. Genom det arbetet hoppas jag få lite insikter i vad som funkar och inte, både tekniskt och textmässigt. Sen börjar jobbet med att ragga skribenter på allvar, men vill du börja redan nu är det bara att börja genom att klicka på första bästa ”redigera”-länk på ferenda.lagen.nu.

Och om du är intresserad av utvecklingen, gå med på epostlistan!