Ny TechWorld-krönika

Den här gången pratar jag om riskanalys. Idén föddes ur en frustration över att det är så mycket lättare att identifiera risker i ett förslag (och därmed kasta en skugga av rädsla, osäkerhet och tvivel över förslaget, vilket gör att ingen vågar ta beslut åt ena eller andra hållet) än att faktiskt kvantifiera risken (vilket ersätter osäkerheten med en prislapp så att det blir trivialt att säga go eller no go).

Uppdatering: Bruce Schneier säger samma sak (typ), fast kortare och koncisare. Nyckelcitat: ”You can’t avoid risk management; it’s fundamental to business just as to life. The question is whether you’re going to try to use data or whether you’re going to just react based on emotions, hunches and anecdotes.”

Ett svar på ”Ny TechWorld-krönika”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.