Dagens seminarium

Slides från dagens seminarium om tekniken på Internet. Det gick bättre än förra gången, men det finns gott om utrymme för förbättring. Internetteknik är knepigt, och ska man kunna förmedla något av värde på den korta tid som ett tvåtimmarsseminarium ändå är så gäller det att ha slipat formuleringar och metaforer på förhand. Det är också svårt att läsa av reaktioner i en lite större grupp – idag var jag framförallt osäker på om mina förklaringar funkade, eller om jag skulle lägga mer tid på något visst område. I slutändan fick jag ändå slut på tid och hann inte med att prata om närstående rättigheter (område 4 i bildspelet).

Den här gången skippade jag powerpoint och gjorde presentationen i XHTML med S5 istället, vilket funkade rätt bra. Framförallt var det ett smidigt sätt att bädda in youtubefilmer, men jag saknade Powerpoints funktioner att rita bubblor och pilar. Det går visserligen att göra illustrationer i PP och exportera som PNG-bilder, men det är varken smidigt eller snyggt (framförallt låser man sig till en viss skärmstorlek, eftersom S5-magin inte skalar om bilderna.

 

2 svar på ”Dagens seminarium”

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.