Tillbaks till verkligheten

Under sommaren har det inte blivit mycket bloggat här. Jag har, fri från sommarjobb, latat mig mer än jag trodde var möjligt och har tillochmed börjat längta tillbaka något till studierna. De startade idag med en introduktionsföreläsning till statsrätt. När jag läste C1:an fick jag ett nya perspektiv på framförallt arbetsrätt — ett ämne vars praktiska tillämpning jag råkat ut för i många skepnader som anställd och småföretagare, men där jag saknat kunskap om lagarna som styr. Jag hoppas statsrätten kommer ge nya insikter kring den grundlagsmässiga aspekten av många frågeställningar.

Idag började jag även mitt nya jobb, som halvtidsanställd forskningsamanuens på IRI, vilket är det institut inom Juridicum som fokuserar på rättsinformatik, det vill säga studiet av IT från en juridisk synvinkel. Med tanke på min bakgrund är det ett jobb som passar mig nästan osannolikt bra. Jag kommer ha hand om instutionens bibliotek, websidor och i övrigt hjälpa forskare och professorer med praktiska göromål.

Kommer jag med detta ha tid att blogga och jobba på lagen.nu? Det är lite tidigt att svara på än, men det har hänt en del på ffa den senare fronten under sommaren. Imorgon blir det smygpremiär för ny funktionalitet (och jag kan lova att den är såååå 2005).

4 svar på “Tillbaks till verkligheten”

  1. Då borde jag ha blivit färdigt med min tjänst som jag håller på med så att jag skulle kunna dra nytta av det direkt. Fast mitt projekt lär dröja några veckor (eller månader).

  2. Borde inte IRI sponsra lagen.nu? 😉 Den slår ju alla andra lagsamlingar med hästlängder. 🙂 Har du försökt ”bläddra” i Thomsons e-varianter av lagbok och KARNOV? Fast den senare är ju iofs kommenterad…

  3. Tack! Jo, jag har försökt ge mig på både infolex/karnov och andra köpetjänster, men tycker väl att lagen.nu har ett och annat att ge i konkurrensen 🙂 Vi får se om tjänsten på IRI föder några intressanta uppslag till hur sajten ska utvecklas, jag jobbar ju numera med några av de mest krävande rättsdatabasanvändare man kan tänka sig.

Kommentarer kan inte lämnas på detta inlägg.