Dumma grafexperiment

Mellan träningen för vätternrundan (jag var ute på ett till långpass i helgen, Nyköping tur och retur under två dagar) och tentapluggande blir det inte så mycket tid över för bloggande. Idag fuskar jag och plockar fram ett gammalt experiment ur garderoben.

Det finns ett program som heter dot (del av Graphwiz, som man matar med en beskrivning av en graf med ett gäng noder och bågar i en textfil. Programmet producerar sen en fin bild av grafen. För ett tag sedan skrev jag ett litet program som tröskade igenom alla XML-filer som ligger bakom lagen.nu, och analyserade vilka lagar som refererar till vilka andra, för att på så vis åskådliggöra hela SFS (klicka på bilden för den fullständiga grafen):

Det finns väl några små detaljer att fila på innan det blir riktigt användbart…